CO2 dans Nos Assiettes














According to the ADEME the French agriculture industry produced directly (without including energy use for tractors, dryers, greenhouses and transportation) 19% of the total French GHG emissions in 2006. This trend over several decades confirms a significant degradation of the environment caused by agriculture and food system in France and the rest of the world. It is becoming increasingly urgent to implement public policies that encourage not only good environmental practices in agriculture, but also a food system that is safe, effectively managed and ecologically sustainable. GHG emissions from agriculture directly The highest increases are from the "enteric fermentation", that is to say, the digestion of livestock and fertilizer.


Tomorrow we discuss the Effect of Gas (GHG) on our plates, a report produced by ADEME. See also: - a Greenpeace report that calculates that global agriculture is the source of between 17 and 32% of all GHG emissions, including deforestation for farming and cultivation of plants like GMO soybeans in Brazil. According to Michael Pollan, a professor at the University of California at Berkeley and author of In Defense of Food: An Eater's Manifesto , the U.S. food system would use 19% of fossil energy consumed in the United States and produce up to 37% of emissions U.S. greenhouse gas emissions.

Solutions exist, see you tomorrow!


Après les calculations de l’ADEME, l'agriculture française as produit directement (sans inclure néanmoins l'utilisation d'énergie comme pour les tracteurs, les séchoirs, les serres et le transport) 19 % du total des d’emissions de GES en 2006. La tendance sur plusieurs décennies confirme une dégradation importante de l’environnement causée par l’agriculture et le système alimentaire en France en mondialement. Il est de plus en plus urgent de mettre en place des politiques publiques qui encouragent non seulement les bonnes pratiques écologiques en matière d’agriculture, mais aussi un système alimentaire qui soit sain, géré efficacement et écologiquement durable. Les émissions de GES provenant directement de l'agriculture les plus hautes augmentations proviennent de la « fermentation entérique », c'est-à-dire de la digestion des animaux d'élevage et des engrais.

Demain nous discutons des Gas d’Effect du Serre (GES) dans nos assiettes, un rapport produit par l’ADEME. Voir aussi, un rapport de Greenpeace qui calcule qu'au niveau mondial, l'agriculture est la source d'entre 17 et 32 % de toutes les émissions de GES, en incluant la déforestation pour l'élevage et la culture de plantes comme le soya OGM au Brésil. Selon Michael Pollan, professeur à l'Université de Californie à Berkeley et auteur du livre In Defense of Food: An Eater's Manifesto, le système alimentaire américain utiliserait 19 % des énergies fossiles consommées aux États-Unis et produirait jusqu'à 37 % des émissions américaines des gaz à effet de serre.

Les solutions existent, a demain !

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